Sirius Sport Resort stänger dörrarna

SLUT. Sirius Sport Resort satsade på inomhussurfning och inomhusfallskärmshoppning. Bild: Arkiv/Max Nyberg

Anläggningen i Pyttis stänger dörrarna för gott efter omkring sex år. Orsaken är oklar.

Efter omfattande problem med bland annat en vattenskada och tekniskt krångel med vindtunneln lägger Sirius Sport Resort ner. Bolaget meddelar kort om saken på sin Facebooksida, utan att nämna varför man slutar. Bland kommentarerna finns frågor om bland annat presentkort som nu inte kan användas.

Anläggningen fokuserade på inomhussurfning och inomhusfallskärmshoppning.

Bara för en vecka sedan talade finska Yle med vd:n Maxim Schamin med anledning av vattenskadan. Schamin sade då att företaget inte går i konkurs, och att man ska öppna igen så fort problemen är åtgärdade. Yles artikel noterar också att företaget uppvisat ett negativt resultat de senaste fem åren – något som Schamin kvitterar med att läget blivit klart bättre sedan december, och att årets resultat varit positivt varje månad.

På tisdagen talade Kymen Sanomat med Schamin med anledning av beskedet att anläggningen lägger ner. Han vill ändå inte säga något om orsakerna.

Anläggningen kostade omkring 15 miljoner euro att uppföra, och den skulle ursprungligen placeras i Lovisa. Man anställde omkring trettio personer i startskedet, men hur stor personalstyrkan var i slutskedet är oklart.

Mer läsning