Sing along-konsert i Borgå domkyrka

Bild: Arkivbild

På tisdag drar det ihop sig till en annorlunda konsertupplevelse i Borgå domkyrka. Då får alla som vill sjunga med i Vivaldis festliga Gloria till orkesterackompanjemang.

Konserten är ett led i kyrkomusikdagarna i Borgå stift. Över femtio kantorer från hela stiftet stämmer in i det avslutande Vivaldinumret. Före det bjuder domkyrkans egen vokalensemble Ensemble del Duomo på ett a cappella-program med musik av Sulo Salonen, Mikael Helenelund, Minna Wesslund och Jarkko Yli-Annala.

Konserten leds av Eric-Olof Söderström. Som orkester medverkar OmaOrchestra bestående av unga yrkesmusiker och långt hunna musikstuderande. Sångsolister i Vivaldi är kantorer från olika delar av Svenskfinland.

Den som vill sjunga med i Vivaldi ska ta med sig noter (Gloria in D, RV 589). I mån av möjlighet är det också bra att delta i övningen som ordnas i domkyrkan klockan 16 samma dag som konserten.

Det är fritt inträde till konserten som arrangeras av Borgå svenska domkyrkoförsamling och Porvoon suomalainen seurakunta.

Borgå domkyrka tisdagen den 8 januari klockan 18.30.

Mer läsning