Simosas smällde till – tvåa i Toppligasprinten

OK Trians Otto Simosas stod för en fantastisk prestation i Toppligans sprint i Nickby. Han var delad tvåa och bästa finländare tillsammans med Aleksi Niemi och är ett relevant namn till och med i VM-spekulationerna.

Att OK Trians Otto Simosas är i toppform har man vetat om man följt orienteringssäsongens första tävlingar, men att han i nuläget kan kallas nationens bästa sprinter hade man kanske inte gissat. Men efter Toppligans sprinttävling i Nickby kan man inte annat än konstatera att Simosas är i storartad vårform.

Simosas delade andraplatsen med Tampereen Pyrintös Aleksi Niemi två sekunder före fyran, trefaldiga VM-bronsmedaljören Frederic Tranchand. Sprintens kung, mästare och kejsare var ändå belgiern Yannick Michiels som på den 3,9 kilometer långa banan i Nickby hjärta rev upp en skillnad på alldeles ofattbara 37 sekunder.

– Jo, det gick nog bra. Det var inte mycket mer jag kunde göra. Man måste vara nöjd, det är tre år sedan jag senast varit på prispallen i Toppligan, så det satt bra nu, säger Simosas efter prisutdelningen.

Tävlingen i Nickby var en VM- och världscupgranskning. Det betyder att Orienteringsförbundet fick sig ett ordentligt formbesked av Simosas.

– Om man nu tar en plats i världscupen först så ser det nog bra ut med tanke på VM. Bästa finländare i dag, det var nog bra, säger Simosas.

Av de övriga Trian-orienterarna kom Topi Penttinen 27:a, Otto Sund 35:a, Simo Hasu 43:a och Topi Hasu 44:a.

Mer läsning