Sidenmåleri ses på Grand i augusti

SILHUETT. Ingrid Biese ställer ut sidenmålningar i Kulturhuset Grands aula. Utställningen Bortom horisonten pågår hela augusti. Bild:

Ingrid Biese ställer i augusti ut målningar på siden i Kulturhuset Grands aula.

– Min passion är att måla på siden. Jag har målat sedan tonåren, men mina målningar har fått mera synlighet under de senaste åren tack vare sociala medier, säger Ingrid Biese i ett pressmeddelande.

Utställningen på Grand går under namnet Bortom horisonten och speglar Bieses inställning till sin konst: att satsa målandet är en dröm som hon till en början inte såg på sin horisont. Nu lever hon sin dröm och målningarna på siden inspireras av sidenmålare världen över.

Ingrid Biese beskriver sidenmåleri som något väldigt speciellt.

– Färgerna sprider sig och blandas på tyget; man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända. Samtidigt tycker jag om att försöka kontrollera det okontrollerbara, som i mina siluetter.

Utställningen Bortom horisonten i Grands aula är det första utställningssamarbetet inom Luckan-nätverket, och i våras visades sidenmålningarna på Luckan i Helsingfors. I Borgå kan man bekanta sig med dem augusti månad ut, vardagar klockan 10–17.