Sibboungdomar öppnade sommarkiosk intill vägen

SOMMARKIOSK. Aada Tiainen, Arno Tiainen, Ada Lång och Kira Lång har öppnat en sommarkiosk med hemlagade bakelser på Nothusvägen i Sibbo. Bild: Kristoffer Åberg

Under ett långt sommarlov kan det vara bra att tjäna lite extra pengar. Fyra Sibboungdomar visade initiativförmåga och bestämde sig för att öppna en kiosk.

Sibboungdomarna sitter vid vägen under sitt uppsatta tak med kaffekanna, blåbärspaj och havreflarn framför sig. Deras kiosk är öppen för andra gången.

– I går hade vi mera kunder än vi har haft i dag, säger Ada Lång.

Ada Lång, Kira Lång, Aada Tiainen och Arno Tiainen har öppnat en sommarkiosk – deras första sommarjobb. Ada som är äldst är tretton år gammal, medan de andra är elva och nio år. Kiosken ligger vid Nothusvägen i Sibbo, femtio meter nedanför det egna huset där de fyra halvsyskonen bor. Ungdomarna har bakat havreflarn och blåbärspaj och själva plockat blåbären till pajen.

– Vi var just och plockade mera blåbär så vi kan baka en till paj om den första tar slut, säger Kira Lång.

Kira och Ada Lång går i Boxby skola, medan halvsyskonen Arno och Aada Tiainen är finskspråkiga och går i skola i Esbo. Det här är bara andra dagen kaféet är öppet, och huruvida verksamheten kommer fortsätta är tills vidare oklart. Tillsammans ska familjen åka på spa i veckan, och efter det kanske till sommarstugan i Lovisa.

– Vi kanske öppnar på veckoslutet när vi är hemma igen, vi får se, säger syskonen Lång.

Mer läsning