Sibbodådet utreds som mord - polisen letar efter person i regnkappa

AVSPÄRRAT. Polisen har avspärrat huset där 50-åringen hittades. Man letar nu efter en man som rört sig i området iklädd en regnkappa. Bild: Östnyland/Jon Nyqvist

Polisen meddelade på måndagskvällen att man gjort framsteg i utredningen kring det som nu utreds som mord i Sibbo.

Dådet utfördes på måndagen för en vecka sedan i ett hus i Hansas i Söderkulla. Kroppen hittades på tisdagsmorgonen, och polisen utgick genast ifrån att det handlar om ett brott.

Polisen uppger nu också att det misstänkta mordet utfördes under måndagskvällen. Man vet den exakta tiden, men av utredningstekniska skäl väljer man att inte informera i större detalj.

Man efterlyser fortfarande iakttagelser om fordon, och eventuella ögonvittnen som kan ha sett den misstänkta gärningspersonen eller gärningspersonerna på måndagen, den 23 juli. Polisen letar speciellt efter en person i mörk eller skogsgrön regnkappa (sadeviitta, kan också översättas som regncape) som ska ha rört sig i området. Man har inte velat avslöja personens kön.

Offret är en man i 50-årsåldern som jobbat som företagsledare inom en rad stora bolag i Finland.

Iakttagelser eller tips hänvisas till polisens tipsnummer 0295-436 442.

Gav orolig känsla

På tisdagsmorgonen, en vecka efter att 50-åringens kropp hittades, råder det en påtaglig tystnad i det lugna bostadsområdet Hansas. ÖN träffar en Hansasbo som rastar sin hund nära huset som ännu är avspärrat med blåvitt polistejp. Huset ligger dolt i en skogsdunge som också är avgränsad av polisens tejp. Mittemot ligger ett dagis.

Mordet har satt sina spår också i vardagen.

– Första natten efter att vi fick veta att det skett måste jag ta mig en funderare om jag ska fortsätta hålla terrassdörren öppen på natten, säger Hansasbon som vill uppträda anonymt.

Hen tycker ändå att man inte ska låta händelsen påverka vardagen för mycket.

– Rent statistiskt är det här väldigt sällsynt. Vi kommer knappast att råka ut för något liknande under de kommande femtio åren.

Artikeln uppdaterad med kommentarer från förbipasserande.

Mer läsning