Sibbodådet: Personen som överlevde dådet hölls kvar i lägenheten mot sin vilja – inte längre misstänkt

Enligt polisen finns det inte längre skäl att misstänkta brott i Sibbodådet. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Den uppmärksammade skjutningen i Sibbo var inte ett brott mot liv. Personen som greps för dådet hölls kvar i lägenheten mot sin vilja.

Polisen frigav på onsdagen den person som greps efter den uppmärksammade skjutningen i Söderkulla i söndags. Enligt polisen var det fråga om ett väldigt speciellt händelseförlopp.

En person förlorade sitt liv i en höghuslägenhet på Granitvägen i Söderkulla. Dödsfallet väckte gott om uppmärksamhet i medierna.

– Händelserna som ledde till dödsfallet var väldigt speciella, och på grund av det har utredningen varit krävande, säger kriminalkommissarie Mikko Minkkinen i ett pressmeddelande.

Under utredningen har framkommit att det inte längre finns några skäl att misstänka brott i samband med dödsfallet. Personen som greps är inte längre misstänkt för något.

– Personen hölls kvar i lägenheten mot sin vilja och med hjälp av hot och våld, säger Minkkinen.

I och med att polisen inte längre misstänker något brott kommer ärendet att behandlas som en dödsorsaksutredning. Det innebär att polisen inte kommer att informera ytterligare om fallet. När utredningen blir klar kommer ärendet att läggas ner.

Däremot kommer polisen att utreda vad den överlevande personen utsattes för, men i och med att det inte längre finns någon att åtala kommer den utredningen inte heller att gå vidare.

Artikeln har kompletterats med ytterligare information 6.3 klockan 16.21.

Mer läsning