Sibbo-Vargarnas framgångsrika säsong kröntes med seger i SFI

FRAMGÅNGSRIKA VARGAR. Sibbo-Vargarnas friidrottslag samlade till gruppbild efter en framgångsrik final i Mariehamn. Bild: Kristian Tillander

Sibbo-Vargarnas seger i SFI-seriens final i Mariehamn var föreningens första seger och en fin avslutning på en framgångsrik friidrottssäsong.

Sibbo-Vargarna friidrott avslutade sin tävlingssäsong i SFI-seriens final, som ordnades i Mariehamn i lördags. I Sibbo-Vargarnas lag deltog 27 idrottare och några tränare.

Tävlingen är en klubbkamp, som i år hade fyra deltagande föreningar förutom Sibbo-Vargarna: Vasa Idrottssällskap, Esbo IF, IF Raseborg och IF Åland.

Sibbo-Vargarna inledde starkt då Senja Pantti tog hem segern i D17 slägga. I herrarnas längdtävling blev det dubbelseger för SV då Joona Luotonen vann och Eljas Aalto blev tvåa.

Också på 110 m häck för H17 blev det dubbelseger genom Matias Komi och Tommy Weckström.

Övriga grenvinnare i SV var Elin Mickos (D 1 000 m) och Eljas Aalto (H 150 m)

Alla Sibboidrottarna gjorde ypperliga resultat i sina grenar och samlade viktiga poäng till föreningen. Föreningens unga idrottare visade exempel på hur positiv laganda och ivrigt hejande bidrar till fina prestationer.

SFI-finalen

En kamp där klubbar tävlar mot varandra.

Har fyra tävlingsklasser: Herrar och damer 17 år samt vuxna herrar och damer.

Varje klass har fyra individuella grenar, i vilka det deltar två idrottare per förening.

Som avslutning på tävlingen löps svensk stafett där en 17-åring dam löper 100 m, en 17-årig herre löper 200 m, en dam i vuxenklassen 300 m och en herre i vuxenklassen 400 m.

Alla föreningar har två stafettlag.

När det endast återstod den svenska stafetten av finalen stod det klart att Sibbo-Vargarna låg i ledning. En av dagens huvudmålsättningar för den löpstarka föreningen Sibbo-Vargarna var att ta en dubbelseger i den avslutande stafetten. Med en modig taktik när det gäller laguppsättningarna lyckades föreningen också med det här.

Slutresultaten i klubbkampen blev Sibbo-Vargarna 244p, Vasa IS 199.5p, Esbo IF 179p, IF Raseborg 169.5p och IF Åland 134p.

Mer läsning