Sibbo-Vargarna flaggade östnyländskt i skid-FM

PÅ VÄG UPPÅT. Sibbo-Vargarnas herrar deltog i FM-skidtävlingarna i Imatra i helgen, bland annat i stafetten på 4x10 km. Det blev en fin 28:e plats för från vänster Benjamin Holmgren, Wilhelm Stenbacka, Jonas Nordström och Benjamin Tulonen. Bild:

IF Sibbo-Vargarna deltog som enda östnyländsk förening med hela fyra skidåkare i skid-FM som stakades i Imatra i helgen.

Jonas Nordström lyckades ypperligt i fredagens 15 km lopp i traditionell stil och åkte in på en meriterande 37 plats i det 173 man starka startfältet. Placeringen är den klart bästa för Nordström i allmän klass någonsin.

– I dag fungerade både kroppen och skidorna. Jag lyckade bra med farthållningen och orkade bra ända till slutet, sade Sibboåkaren nöjt efter tävlingen.

Även klubbkompisen Benjamin Holmgren gjorde sin bästa FM-start någonsin och gled in på en 77:e plats. Wilhelm Stenbacka kom i mål som 108 och Benjamin Tulonen som nummer 119.

FM-guldet gick till Jämin Jänne-skidåkaren Risto-Matti Hakola.

På lördagen deltog Sibbo Vargarnas herrar också i stafetten på 4x10 km. Laget med Holmgren, Stenbacka, Nordström och Tulonen hade som målsättning att komma in bland de trettio främsta lagen och därmed knipa Suomen Cup stafettpoäng till föreningen. Det lyckades i och med att Benjamin Tulonen åkte in på en 28:e plats.

– Det var strongt av oss att få ihop ett lag till stafetten. Jag vet faktiskt inte om Sibbo-Vargarna någonsin tidigare ens deltagit i herrstafetterna, sade Ben Lindström som fungerar som ordförande inom skidsektionen.

Från de finlandssvenska föreningarna deltog endast tre lag i herrstafetten som vanns av Jämin Jänne.

På söndagen rådde det närmast arktiska förhållanden i Imatra då sprinterna avgjordes i fristil. Här blev Jonas Nordström 52:a och Benjamin Tulonen 103:e.

Som helhet blev FM-veckoslutet lyckat för Sibboåkarna och det ger en knuff i rätt riktning inför framtiden. Enligt Ben Lindström börjar de senaste årens satsning på unga skidåkare synas utåt och konkretiseras i form av stigande placeringar i resultatlistorna. ÖN