Sibbo lanserade en ny bloggportal

Bloggar ska föra invånare, marknadsföring och kommunikation närmare varandra, tänker man sig i Sibbo.

Sibbo kommun vill komma närmare kommuninvånaren via en bloggportal som är tänkt att utveckla den interna och den externa marknadsföringen och kommunikationen. Tillsammans med HSS Media har kommunen skapat det de kallar "en ny digital mötesplats" för kommuninvånarna i Sibbo.

Bloggplattformen och interaktionskanalen #MySipoo är en plats där kommuninvånare enligt ett pressmeddelande från Sibbo "kan lära sig om vardagen i kommunen och förbättra interaktion, växelverkan och samhörighet.".

Kommuninvånare kan blogga om vad de själv vill på #MySipoo som lanserades på fredagsmorgonen.

Sajten är utvecklad i samarbete med HSS Media och bygger på medieföretagets plattform Sevendays.fi.

– Vi bryter ny mark tillsammans. Även om vi inte vet vart detta leder, så vet vi att det för oss i rätt riktning. Målet med #MySipoo är även att krympa avståndet mellan oss som jobbar för kommunen och invånarna som bor i kommunen, säger Sibbos kommundirektör Mikael Grannas.

Den som vill blogga, vlogga eller ha en podcast på portalen kan skicka ett mejl till sofie.sergelius@hssmedia.fi. Man kan blogga om vad som helst så länge ämnet är relevant för Sibboborna. Den som är intresserad ska berätta vad den är intresserad av (blogg, videoblogg eller podcast) och vilka ämnen den skulle ta upp.

Mer läsning