Sibbo fick nytt digitalt utseende

ANPASSADE. Sibbos nya sajt skalar sig enligt apparaten man använder. Bild: Max Nyberg

Efter en försening på ett par veckor är nu Sibbos nya webbsidor uppe. Nu gäller det att korrigera små buggar.

På onsdagen lanserades Sibbos nya webbsidor. Helheten fungerade genast ungefär som tänkt, även om vissa små problem måste redas ut innan allt är som det ska.

Informatör Paula Ropponen säger att man åtminstone internt har problem med vissa webbläsare, i första hand Internet Explorer, men att sidorna i övrigt fungerar. Också den svenska webbadressen har varit problematisk då den är långsam och till sist för användaren till de finskspråkiga sidorna, något som ändå kan korrigeras genom att klicka på länken till de svenska sidorna.

Lanseringen var tänkt att äga rum redan för två veckor sedan, men problem med installationen på de egna servrarna visade sig vara svårare än tänkt.

– Sajten var klar, men problem med att installera sidorna hindrade oss att lansera dem, säger Ropponen.

Innehållet är i stort sett som förut. I stället har man prioriterat utseendet, särskilt det att sidorna nu skalas enligt apparaten som laddar dem – i praktiken alltså att sidorna anpassar sig till läsplattan eller telefonen.

– Det allmänna utseende fräschades också upp och menyerna planerades om så att det ska vara lättare att hitta det man söker.

En av de största utmaningarna var att placera allt material från den gamla sajten på ett bra sätt. I den nya menyn har man inte fått alla tidigare rubriker med, så det har man löst med länkar. Till exempel finns beslutslistor och protokoll under samma system som tidigare. Innehållet är i huvudsak ändå detsamma som på den gamla webbplatsen.

Meningen är nu att låta människor använda sajten och bekanta sig med sidorna. Efter några veckor ber man sedan om respons.

– Vi vill gärna veta hur sidorna tagits emot och vad som kan förbättras.