Sibbo bjuder invånarna på film på självständighetsdagen

EPOKFILM. Oona Airola spelar en av huvudrollerna i Markku Pölönens filmnyhet Det egna landet som visas i Topeliussalen i Sibbo på självständighetsdagen. Filmvisningen är gratis, biljetter fås från kommunens informationsställen. Bild: Jouko Piipponen

Sibbo kulturtjänster bjuder på en gratis filmvisning av Markku Pölönens filmnyhet (Oma maa) på självständighetsdagen.

Markku Pölönens film är en romantiskt spetsad kärleksförklaring till nybyggarandan i det efterkrigstida Finland – en film som med andra ord passar utmärkt att ses på självständighetsdagen. Tittaren får närkontakt med hårt arbetande tidigare generationer och i filmen "finns en folklighet och gemenskap av det slag som man sällan ser nu för tiden" (HBL 26.10.).

I huvudrollerna ses Oona Airola, prisad bland annat för sin roll Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv, Konsta Laakso, Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Mika Nuojua, Hannu-Pekka Björkman, Sanna-Kaisa Palo och Marja Packalén. Filmen är 109 minuter lång och har en åldersgräns på 7 år.

Filmvisningen i Topeliussalen genomförs i samarbete med Story Hill och är samtidigt en titt in i år 2019 då Topeliussalen blir byns egen biograf, Cinema Nikkilä. Då kommer det att visas aktuella filmer månatligen samt operainspelningar och balettföreställningar av världsklass.

Fribiljetter till filmvisningen i Topeliussalen, Norra Skolvägen 2, torsdagen den 6 december klockan 14, delas ut på INFO i Nickby och på INFO i Söderkulla. Biljetterna kommer att gå åt i snabb takt så hämta din egen i god. Det blir glöggservering i anslutning till filmvisningen. ÖN