Shamrocks vädrar morgonluft inför historisk slutspelsmatch

VIKTIG KUGGE. Robusta Curtis Pollard axlar ett stort ansvar i anfallet i Old Town Shamrocks. Bild: Andreas Sjöblom

– Utan att på något vis underskatta motståndet känner jag mig tillitsfull och optimistisk.John King, tränare för stadens rugbystolthet Old Town Shamrocks, tror fullt på sina adepter inför klubbens genom tiderna första slutspelsdrabbning.

– Om vi lyckas följa vår egen matchplan och hålla tätt i försvaret så tror jag det ska gå vägen, säger John King.

Inför den sista matchomgången i grundserien låg Old Town Shamrocks sexa i tabellen, med tack vare en övertygande bortaseger över Espoo Rugby Club (43-19) avancerade Borgåklubben till fyra

För gästernas poänggivande prestationer i matchen svarade Petter Larsen, Daniel Kerr, Markus Winberg, Linus Backman, Max Rogers, Casey Dent och Curtis Pollard.

I kvartsfinalen, med start på löärdag kl.14 på gräsplanen i Kokon, ställs Old Town Shamrocks mot tabellfemman Kuopio Rugby Club.

– Kuopio består sig med ett rätt så fräscht lag och spelar basrugby utan större finesser. Deras styrka ligger i en fysisk anfallslinje som vi definitivt bör se upp för. Det gäller att täppa till luckorna i försvaret och se till att inte ge dem några gratis chanser, säger King.

Vi vet att vi har de nycklar som behövs för att luckra upp deras försvar. Nu gäller det bara att verkställa den matchplan vi lagt upp.

Ny match

Slutställningen i FM-serien i rugby.

Helsingfors RC 8 7 0 1 316-113 35

Warriors 8 7 0 1 354-78 34

Jyväskylä RC 8 6 0 2 370-121 30

Shamrocks 8 4 0 4 232-182 21

Kuopio RC 8 4 0 4 210-280 20

Linna, T:hus 8 4 0 4 127-215 19

Åbo RC 8 2 0 6 211-293 14

Tampere RC 8 2 0 6 213-275 13

Esbo RC 8 0 0 8 102-578 2

I grundserien vann Old Town Shamrocks på hemmaplan över Kuopio med komfortabla 54-24. John King medger att man har ett litet mentalt övertag över sina opponenter men tillägger att man inte ska fokusera alltför mycket på siffrorna i den här matchen.

– De har säkert läst sin hemläxa och motsvarande utklassningssiffror är knappast att vänta. Jag har också poängterat för mina mannar att glömma den matchen och fokusera till hundra procent på dagens dust.

Enligt John King har Old Town Shamrocks inget att rädas för.

– Vi vet att vi har de nycklar som behövs för att luckra upp deras försvar. Nu gäller det bara att verkställa den matchplan vi lagt upp.

Stolt och belåten

Old Town Shamrocks är inne på sitt femte verksamhetsår. Målsättningen inför den här säsongen var att minst nå en slutspelsplats så mot den bakgrunden har säsongen gått enligt planerna.

– Vad ska man säga? Jag är otroligt stolt och belåten och kunde inte ha begärt mer av mina mannar, säger John King.

I den andra kvartsfinalen möts Jyväskylä Rugby Club och Linna Rugby Tavastehus.Tabellettan Helsinki Rugby Club och -tvåan Warriors från Helsingfors gick direkt till semifinal.

I fall Shamrocks lyckas besegra Kuopio på lördag väntar semifinal mot Helsinki Rugby Club en vecka senare.

– Visst leker en semifinalplats oss redan i hågen men först måste vi klara av hindret vid namn Kuopio.

OPTIMIST. Borgåtränaren John King har fullt förtroende för sitt manskap inför den historiska slutspelsmatchen mot Kuopio Rugby Club. Bild: Andreas Sjöblom

Mer läsning