Shamrocks glömde bort att ha roligt

FYSISK DUST. Old Town Shamrocks rykte ihop med Warriors RC i Helsingfors. Bild: Tommi Willberg

Det var ett piggare Shamrocks som gästade serieledaren Warriors i lördags men Borgålaget fick ändå nöja sig med bara en seriepoäng. Nu återstår två måstematcher där goda råd är dyra ifall Shamrocks vill fortsätta till slutspel – och över huvud taget hållas kvar i FM-serien.

Old Town Shamrocks utmanade tappert Helsingforslaget Warriors på serieledarens hemmaplan på lördag men fick se sig slagna med 45–29.

Förlusten, bonuspoängen till trots, gör vägen till slutspel ännu ett snäpp svårare för Borgålaget som ännu har två matcher kvar av grundserien: hemma mot Tallinn Kalev och Jyväskylä RC den 8 respektive 15 september. Två stycken måstematcher med andra ord.

– Två segrar borde räcka ganska säkert. Matchen mot Jyväskylä blir en åttapoängsmatch, säger Shamrocks Jesper Lindblad och syftar på säsongsavslutningen som kommer att vara direkt avgörande – förutsatt att Shamrocks inte förlorar mot Kalev.

– Vi möter Jyväskylä hemma och den borde vi ta. Om vi förlorar så är det en stor besvikelse, säger lagkamraten Otto Åkerberg.

Shamrocksduon tror på sitt lag.

– Om vi får det defensiva läckaget fixat så borde vi ha all chans i världen, säger Lindblad.

Warriors gjorde 45 poäng mot Shamrocks på grund av ett par små missar i försvarsspelet. De grönkläddas offensiv fungerade däremot bra.

– 29 poäng borde räcka till vint. Det läckte lite i dag. Där var de bättre än vi, säger Lindblad.

Risk för nedflyttning

Shamrocks ligger för tillfället sist i FM-serietabellen och riskerar att trilla ner till division 1 om man inte vänder trenden. Bara en seger på åtta matcher talar sitt tydliga språk.

– Vissa andra lag har utvecklats lite mer än vi i år. Vi inte gjort det i samma mån, säger Åkerberg.

Ironiskt nog var Shamrocks ensamma seger en historisk första seger över just Warriors. Men orostecknen dök upp genast efter säsongens första match hemma mot Kuopio RC.

– Vi förväntade oss att vinna första matchen. Efter det blev vårt spel lite krampaktigt, säger Lindblad.

– Vi glömde att ha roligt. Då vi har roligt spelar vi bra, menar Shamrocksduon som såg tecken på gamla goda Shamrocks i toppmötet med Warriors.

– Nu ska vi försöka hitta en ny flow, avslutar Lindblad.

Mer läsning