Vem ska ansvara för äldreomsorg och handikappservice? –16 vill bli servicedirektör i Borgå

ÄLDRESERVICE. Servicedirektören som ska väljas i Borgå har hand om äldre- och handikappservice. Arkivbild. Bild: leif weckstrom

Tjänsten som servicedirektör för äldre- och handikappservice har lockat många sökande. Två av de sökande har tidigare skött samma tjänst som vikarie, en är tidigare riksdagsledamot.

"Vi är glada att så många har visat sitt intresse för tjänsten". Det konstaterar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen i Borgå efter att ha tagit del av ansökningarna till tjänsten som servicedirektör för äldre- och handikappservice.

Tjänsten innehades tidigare av Soili Partanen som först var tjänstledig en längre tid, på grund av uppdrag bland annat med regeringens spetsprojekt om reformen av hem- och närståendevård. Efter några månader tillbaka i Borgå fick hon jobb i Helsingfors stad där hon nu fungerar som servicedirektör.

Under den tid Partanen var tjänstledig sköttes tjänsten tillfälligt av Lea Laakso och Kirsi Oksanen som nu båda söker den ordinarie tjänsten.

De sexton sökande är socionom högre YH Tiia Gustavson, magister i hälsovetenskaper Teija Heiskanen, magister i hälsovård Lea Laakso, magister i samhällsvetenskaper Raila Lahtinen, magister i hälsovetenskaper Laura Lehti, politices magister Ulrika Lundberg, socionom högre YH Aino-Maija Maisonlahti, magister i hälsovetenskaper Seija Milonoff, hälsovårdare högre YH Kirsi Oksanen, magister i hälsovetenskaper Juha Peteri, magister i samhällsvetenskaper Niina Ristolainen, sjukskötare högre YH Minna Ruohonen-Ylikoski, magister i administrativa vetenskaper Carola Sandberg, socionom högre YH Daniela Spring, magister i administrativa vetenskaper Annukka Niemi och magister i samhällsvetenskaper Satu Taiveaho, som åren 2003 till 2011 verkade som riksdagsledamot för SDP.

Servicedirektören är medlem i social- och hälsovårdssektorns ledningsgrupp och leder uppgiftsområdet äldreomsorg och handikappservice. Uppgiftsområdet omfattar klienthandledningstjänster, rehabiliteringstjänster, hemvård och serviceboende. Sektorn har cirka 470 arbetstagare.

Mer läsning