Servicesedel för barnfamiljer

Foto: KSF-arkiv Bild: Ksf-arkiv

Barnfamiljer i Borgå kan nu få en servicesedel för hemtjänst.

Värdet på sedeln är 27 euro per timme. Servicesedlar beviljas till barnfamiljer som har tillfälligt behov av extra stöd och hjälp, till exempel på grund av graviditet, förlossning, utmattning eller en svår livssituation.

– Genom servicesedeln vill vi satsa på det tidiga stödet så att föräldrarna orkar också under tillfälliga kriser och belastande livsskeden, berättar ledande socialarbetaren Ville Heininen från socialarbetet för barnfamiljer.

– Man kan ansöka om hemtjänst genom att fylla i en blankett på stadens sidor eller genom att vara i kontakt med servicekoordinatorn för barnfamiljer. Servicesedeln är lätt att använda, och kunden får möjlighet att själv bestämma vems tjänster hen använder.

När kunden fått ett beslut om hemtjänst, kan hen välja bland stadens godkända serviceproducenter. Familjen betalar själv en egen andel av servicen.

På stadens hemsidor finns mera information på adressen www.borga.fi/hemtjanst-for-barnfamiljer

Annan service

Servicesedeln är ett välkommet tillägg till stadens service för barnfamiljer. Också servicehandledningen har utvecklats. Förutom den elektroniska "Be on hjälp"-tjänsten kan man på torsdagar utan tidsbokning besöka Konstfabriksgatan 4 C, 3 våningen mellan kl. 9–12, eller ringa rådgivningsnumret för barnfamiljer 040 673 5882. På rådgivningsnumret får man svar på alla frågor om stadens tjänster för barnfamiljer.

Mer läsning