Segerrikt veckoslut för Hunters – full poängpott

HÖGT TEMPO. Matchen präglades av fartfyllt och intensivt spel. Bild: Axel Nordman

Veckoslutet kunde inte ha gått mycket bättre för Hunters, som tog två segrar på lika många matcher.

På lördagskvällen besegrades Forssan Palloseura med uddamålet i grundseriens sista match på hemmaplan.

Grundserien i ishockeyns Finlandsserie är snart färdigspelad och för tabellfyran Hunters del spelades den sista hemmamatchen i lördags då tabelltrean FPS besegrades med siffrorna 5-4. Hunters fick en smakstart på matchen då Teemu Väisänen gjorde 1-0 i powerplay i den fjärde minuten. Halvvägs in i perioden tog hemmalaget igen vara på chansen med en man mera på isen genom lagkaptenen Miika Runsala, som sköt in 2-0 i motståndarmålet.

MÅLSKYTT. Miska Varjosaari stod för ett av Hunters mål i matchen mot FPS. Bild: Axel Nordman

Flera mål sågs inte i första perioden trots att spelet var fartfyllt och båda lagen spelade offensivt. Även FPS fick spela powerplay två gånger men Hunters försvar i boxplay fungerade felfritt.

Andra perioden var rätt så händelsefattig inledningsvis bortsett från att båda lagen hade varsitt skott i stolpen. Spelet fortsatte ändå i högt tempo och målvakterna tvingades göra flera räddningar. I periodens tolfte minut åkte FPS på en utvisning, och Hunters utnyttjade igen läget till att utöka sin ledning genom Perttu Lesch.

Någon minut senare var det Hunters tur att försvara med en man mindre på plan men motståndarna lyckades inte öppna sitt målkonto för matchen. Under periodens slutminuter fick Hunters igen spela powerplay, och trots ett riktigt bra läge med några få sekunder kvar på klockan gick hemmalaget till pausvila med en tremålsledning.

FIRAR MÅL. Hunters fem fullträffar blev en för mycket för gästerna från Forssa. Bild: Axel Nordman

Period tre inleddes med en ribbträff av Hunters i den femte minuten. Det var ändå gästerna som reducerade till 3-1 halvvägs in i perioden. Efter intensivt spel av två målsugna lag stod FPS för ännu en reducering och ljustavlan visade 3-2. Med fem minuter kvar att spela åkte hemmalaget på en utvisning och kvitteringen var ett faktum. Hemmapubliken fick ändå hurra strax därefter då Miska Varjosaari pangade in 4-3 till Hunters. Jonne Brygger ökade på till 5-3 i tom bur efter en timeout av motståndarna. I matchens sista minut lyckades FPS göra ett reduceringsmål i powerplay, men närmare än så kom gästerna inte trots många försök och hård press.

På söndag vann Hunters klart över Riemu med 6-3 på bortais i Jyväskylä och har nu därmed sju segrar på rad. Med fulla poäng på två matcher stiger Hunters till trea i tabellen, och med endast två bortamatcher kvar av grundserien finns alla chanser till framgång också när slutserierna kör i gång.