Se vårens finlandssvenska konsertprogram på ÖN

Philip Järvenpää leder kvällens konsertprogram tillsammans med Benny Törnroos. Bild: Ronnie Nylund

Det finlandssvenska kulturprogrammet på ÖN fortsätter. Efter den populära talkshowen "Nä men hej! Är det du?!" är det nu dags för musik. Som du kan se i videon nedan är det country, pop och 60-tal som gäller i konsertseriens första program. Philip Järvenpää och Benny Törnroos leder kvällens program där vi också kan lyssna till storband under ledning av Thomas Enroth. Kvällens gästartist är Markus Lytts.

Följande konsert kan du se här på ostnyland.fi den 4 april. Då sänds en påskkonsert med Kristoffer Streng, Stefan Jansson, Therese Karlsson och Margaretha Nordkvist. Den 11 april blir det dansbandskväll och den 18 april är temat jazz, visor och folkmusik. Konsertserien avslutas den 16 maj med en önskekonsert.

Kvällens konsert är en fortsättning på Svenska pensionärsförbundets virtuella kulturprogram under coronatider. Projektet som inleddes med talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" och som sändes fyra söndagar i rad med start den 28 februari fortsätter nu med fyra konserter och en avslutande önskekonsert. Projektet har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Bidraget är avsett att stärka frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.

Alla delar av kulturprogrammet publiceras på www.spfpension.fi, på de finlandssvenska tidningarnas webbplatser och kan också ses på finlandssvenska närtevekanaler.