Se vårens finlandssvenska konsertprogram på ÖN

Bild: Ronnie Nylund

Det finlandssvenska kulturprogrammet på ÖN fortsätter. Det här är den fjärde konserten i rad och nu är det jazz, folkmusik och visa som gäller. I videon nedan kan du bland en rad andra artister se Ami Aspelund och Desirée Saarela uppträda.

I programmet uppträder också Mariah Hortans och Mathias Sandberg, Arne Helsing och Bo Lund samt Tilde Forsén. Programmet leds av Folke Lindgren.

Konsertserien avslutas den 16 maj med en önskekonsert.

De två första konserterna sändes söndagen den 28 mars (country, pop och 60-tal). På påsksöndagen den 4 april sändes en påskkonsert från Munsala kyrka och den 11.4 bjöd programmet på dansbandsmusik.

Här kan du se de tidigare delarna

Kvällens konsert är en fortsättning på Svenska pensionärsförbundets virtuella kulturprogram under coronatider.

Projektet som inleddes med talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" och som sändes fyra söndagar i rad med start den 28 februari fortsätter nu med fyra konserter och en avslutande önskekonsert.

Projektet har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Bidraget är avsett att stärka frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.

Alla delar av kulturprogrammet publiceras på www.spfpension.fi, på de finlandssvenska tidningarnas webbplatser och kan också ses på finlandssvenska närtevekanaler.