SDP:s Presidentkandidat Tuula Haatainen besökte Borgå

BORGÅVISIT. Socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen fick ett varmt mottagande i Kokon. Bild: Jon Nyqvist

På söndagen ordnade Borgå Socialdemokrater ett evenemang för barnfamiljer vid Kokonbacken. Förutom att det bjöds på varm korv och ponnyridning så fick Borgåborna också en chans att bekanta sig med socialdemokraternas presidentkandidat.

Det är fullt av aktivitet nedanför Kokonbacken på söndag förmiddag trots att endast den lilla backen är i användning. Presidentkandidat Tuula Haatainen (SDP) minglar bland Borgåborna tillsammans med partiets ordförande Antti Rinne och Borgå Socialdemokraters Anette Karlsson. Vädret är kallt men klart och solen tittar fram ur molnen som på beställning.

Haatainen känner sig ärad av att så många Borgåbor har dykt upp till evenemanget.

– Det känns väldigt roligt att få ett så varmt mottagande. Det är också skönt att se att alla verkar trivas.

Haatainen syftar till den långa kön full av förväntansfulla små ansikten tillhörande barnen som väntar på att ta sig en ridtur på en av de två ponnyer som leds runt parkeringsplatsen i varsam takt.

Slutsträckan

Haatainens program är fullpackat inför det kommande valet. Förutom Borgå besöker hon Esbo, Kotka och Fredrikshamn under söndagen. Besöket till Kokon hör alltså till en större Nylandsturné. Haatainen måste hålla sig i närheten av Helsingfors under den kommande veckan då presidentvalskampanjen hettar upp.

– Jag rör mig mestadels i Nyland under den här veckan eftersom jag ska delta i valdebatter som ordnas i Helsingfors, säger Haatainen.

Hon kommer att uppträda bland annat i Yles valtent på torsdagen den 18 januari.

Trots att Haatainen precis anlänt till Kokon har hon ändå hunnit hitta gemenskap med barnfamiljerna som omringar henne.

– Jag har hunnit diskutera ponnyridning med både barn och föräldrar. Hästar var en favorithobby för mig som ung, berättar Haatainen.

Efter sin turné i Nyland besöker Haatainen både Åbo och Tammerfors under de kommande veckosluten. I Åbo deltar hon bland annat i en fredsfest.

– Vi har bråda tider framför oss men slutsträckan nalkas, säger Haatainen.

Presidentvalet 2018

Valdag söndagen den 28 januari

Förhandsröstning i hemlandet den 17-23 januari

Förhandsröstning utomlands den 17-23 januari