Savonlinja skär i bussturerna – Lovisa påverkas

BUSS. Savonlinja minskar på antalet bussturer via Lovisa. Bild: Arkiv / Susanna Heiska

Uppgifter i medier uppger att bolaget har meddelat om ändringar i busstrafiken på sina webbsidor. Bolaget meddelar i nuläget bara att det blir ändringar i de lugnare turerna.

Bussbolaget Savonlinja, som sköter en stor del av trafiken mellan Lovisa och Helsingfors och Lappträsk och Helsingfors, ska plocka bort turer. Loviisan Sanomat skriver på tisdagen att Savonlinja meddelar på sina webbsidor att det blir ändringar på rutten Kouvola-Helsingfors och Kotka-Helsingfors.

Senare på eftermiddagen skymtar inget pressmeddelande på företagets sajt, men Savonlinjas regionchef Teuvo Punavarara uppger till Östnyland att man kommer att se över bussturerna. Ett pressmeddelande om saken är också i görningen.

– Innan pressmeddelandet är ute kan jag inte säga för mycket. Men så mycket kan jag säga att det inte handlar om något totalt slut på trafiken mellan Kotka, Lovisa och Helsingfors.

Punavaara hänvisar också till de rykten som rört sig i Lovisa som låter förstå att företaget skulle sluta helt med trafiken.

– Det stämmer inte. Vi kör fortfarande, och man kommer till jobbet. Däremot måste vi se över de lugnare turerna. Vi kommer att öppna upp saken i större detalj i pressmeddelandet.

Mer läsning