Sarina tog sig vidare till semifinal

Nästa fredag gäller det för Sarina Kettunen, i tävlingen Voice of Finland. Bild: Saku Tiainen

Borgåsångaren Sarina Kettunen är en av åtta sångare som klarat sig till semifinalen i den populära sångtävlingen The Voice of Finland. Nästa fredag är hon i elden igen. Låten är hemlig, men nu ska det bli mera känsla.

Sarina Kettunens version av Bonnie Tylers välkända låt Holding out for a Hero övertygade hennes stjärntränare Toni Wirtanen om att Sarina bör ha en plats i semifinalen. Av de fyra sångarna i Wirtanens team, som alla uppträdde i livesändningen i fredags, gick den sångare som fått flest röster från allmänheten direkt till seminfinalen. Jasse Jatala, som i direktsändningen sjöng Bullet for my Valentines låt Tears don't fall, var publikens favorit.

Stjärntränaren valde den andra sångaren till semifinalen, och valet föll på Sarina Kettunen.

– Jag blev inte överraskad över att Jasse fick flest röster, men det kändes jättefint att bli vald av Toni. Det betyder att han ser något hos mig som kanske inte alla ser, säger Kettunen.

Sarina Kettunen är en säker sångare med stark röst. Låter Holding out for a Hero var bekant för henne från tidigare och passade hennes röst som hand i handske.

– Jag var inte alls nervös för uppträdandet, jag har uppträtt ganska många gånger med låten och kände mig säker på den, säger hon.

Klassisk låt med känsla

De sista veckorna av sångtävlingen, när publiken får vara med och genom att rösta på sin favorit påverka utgången av tävlingen, är en intensiv tid för sångarna. Dagen efter livesändningen är Sarina Kettunen mycket glad, stolt över sig själv och känner sig samtidigt ganska tom.

– Jag laddade upp massor för mitt framträdande och gav allt. Nu får jag ladda upp igen, säger hon.

Relativt snabbt ska det gå också. Nästa fredag sjunger alla semifinalister var sin låt, och en sångare per team faller ur tävlingen. Också nu ska det bli en äldre, stor låt.

– Det här är en låt som man måste lyckas med för att det ska bli bra. Det är en ny låt för mig, men jag älskar att utmana mig själv. Det är en klassiker på ett sätt, och aktuell från en film, säger Sarina Kettunen hemlighetsfullt.

Hon lovar bjuda på mycket känsla i följande uppträdande.

En får fortsätta

Det står mellan henne och Jasse Jatala, vars genre är hårdrock, nästa fredag.

– Det blir spännande. Jasse är jättebra på det han gör, han är en svår motståndare. Men vi är båda starka sångare och allt är möjligt. Jag går upp på scen med samma inställning som i fredags; allt eller inget.

Jatala gick till semifinal med flest röster från allmänheten. Toni Wirtanen valde den andra finalisten för sitt team, och valet har kommenterats flitigt på social media. Alla kommentarer har inte varit trevliga att läsa.

– De flesta är positiva, men det finns några riktigt elaka. Det är konstigt att fyra elaka kommentarer av hundra kan kännas så illa, säger Sarina Kettunen.

Hon tänker inte låta sig nedslås.

– Först kändes det illa, men egentligen är det ju löjligt. De här människorna skulle knappast säga som de skriver rakt till mig. Jag är så pass stark att jag kan strunta i de elaka kommentarerna, säger hon.

Nu satsar hon allt på nästa fredag.

– Jag är så glad över att ha kommit så här långt. Fast jag skulle falla ut nu, så har jag ändå kommit bland de åtta bästa, säger Sarina Kettunen.

The Voice of Finland är en populär sångtävling som nu sänds får åttonde året. Sångare väljs med i tävlingen endast utifrån sin röst, och fyra stjärntränare har hand om var sitt team.

Mer läsning