Sara Kuivisto tog FM-guld på ovan sträcka och ovant underlag

Sara Kuivisto har haft en bra säsong, och sprang hem guldet i helgens terräng-FM. Bild: Tommi Willberg

Sandra Eriksson låg länge i täten i terräng-FM i Kurikka, men till slut ryckte Sara Kuivisto ifrån och tog hem FM-guldet.

En av de mest uppmärksammade löparna i terräng-FM i Kurikka var IK Falkens Sandra Eriksson, som gjorde comeback efter två års frånvaro från tävling. Hon ställde upp i 4 km.

Eriksson gick tidigt upp i täten tillsammans med Borgå Akilles Sara Kuivisto. Kuivisto, specialist på medeldistans, nöjde sig med att låta Eriksson dra. Till slut ryckte Kuivisto ifrån och tog hem FM-guldet.

Kaisa Tyni passerade Sandra Eriksson på upploppet, men Eriksson kunde hålla tredje plats. En nöjaktig comeback för Eriksson, som vunnit fjorton FM-guld, och som representerat Finland på 3 000 m hinder i fyra VM och två OS.

Sara Kuivisto såg ut att lätt kunna följa Eriksson och det var en tidsfråga innan hon avgjorde loppet. Hon har haft en bra säsong med bland annat nytt PB på huvudsträckan 800 m.

– Min plan var att följa Sandra. Jag hade tänkt gå förbi inne på banan, men det var så lätt, att jag ryckte lite tidigare, säger Kuivisto i Yles tv-sändning.

– Det var väldigt kul att springa. Roligt med lite annorlunda terräng.