Sandhja missade finalplatsen

SJUNGER VIDARE. Finlands representant i årets schlagerfestival, Sandhja, lyckades inte tar sig vidare från den första semifinalen som sjöngs i Stockholm på tisdagskvällen. Bild: Jonathan Nackstrand

Sandhja, Finlands representant i årets Eurovision, sjöng sig inte vidare från den första semifinalen som hölls i Globen på tisdagskvällen.

– Motståndet var tufft, säger Sing It Aways Sibbobördiga låtskrivare Milos Rosas som följde med Sandhjas uppträdande över fransk direktsändning.

Finlands Eurovisionshopp var först ut på scenen i en slimmad, turkos renskinnsoverall och körde i gång årets Eurovisionsspektakel. Uppbackad av körtjejerna i gruppen Akkabella stod hon för en dynamisk spelöppning, eller som Rosas beskriver det:

– Sandhja gjorde bra ifrån sig. Energin var på topp!

Efter att kvällens totalt arton artister bjudit på sitt på Globens scen, visade sig att Finland inte heller i år sjunger med i Eurovision Song Contests final på lördag. Sing It Away klarade inte av att charma den europeiska schlagerfestivalpubliken som kunde följa med semifinalen i direktsändning.

– Det fanns många bra låtar och publiken fick se häpnadsväckande visuella spektakel, konstaterar Milos Rosas.

Sandhjas nummer var däremot av det mera nedtonade slaget, något som schlagerpubliken var snar att kommentera i sociala medier.

Vidare till från tisdagens semifinal gick Armenien, Österrike, Azerbajdzjan, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Ungern, Malta, Nederländerna och vadslagningsbyråernas förhandsfavorit Ryssland. Hur poängen fördelades mellan de olika ländernas bidrag avslöjas först efter lördagens final.

Men för det, på torsdag kväll, stundar följande spänningsmoment för Milos Rosas. Då är Vitryssland i elden i den andra semifinalen med låten Help You Fly som han har producerat.