San Marino & Linda tar avsked från södra Finland med konsert i Nickby

SORTI MED STIL. San Marino & Linda vill sluta medan de är på topp och så länge det känns roligt. Bild: Pressbild

Lördagen den 13 oktober gör dansbandet San Marino & Linda sin sista spelning i södra Finland då de uppträder på Norra Sibbo Ungdomsförenings traditionella Höstdans i festsalen i Nickby, Sibbo.

Dansbandet som bildades år 1986 har valt att avsluta sin långa och framgångsrika karriär. En av orsakerna är att det ordnas allt färre danser i svenskbygderna. Då spelningarna är få blir det svårt att upprätthålla kvaliteten och motivationen samt att göra turnerandet ekonomiskt hållbart.

Att lägga ner är inget beslut som tagits snabbt, redan en längre tid har man inom bandet begrundat situationen. San Marino & Linda vill sluta medan de är på topp och så länge det känns roligt, och lämna ett positivt skimmer över branschen de älskar och hållit på med i 32 år.

San Marino & Linda har varit ett ofta återkommande och mycket omtyckt dansband på Höstdansen i Sibbo. Inte mindre än nio gånger har de medverkat till den trogna publikens stora glädje och nöje. San Marino & Linda är kända för att ha en mycket nära kontakt till sin publik, och även ur arrangörernas synvinkel har bandet varit en mycket trevlig aktör att samarbeta med.

Från arrangörshåll hoppas man att många tar vara på chansen att en sista gång i södra Finland få dansa till San Marino & Linda på Höstdansen i Sibbo, lördag den 13 oktober från klockan 20.