Sami Laakkonen siktar på revansch i svartgul tröja

Bandylegenden Sami Laakkonen snör på sig skridskorna igen. Bild: Pressbild

Bandylegenden Sami Laakkonen gör ett inhopp i den inhemska Bandyligan.

Sami Laakkonen ställer upp för fostrarlaget WP-35, laget som spelar med bandylegendens födelseort Varkaus som bas. Laakkonen pangar på för de svartgula i bandyligan sista ordinarie match.

Det blir första gången Laakkonen drar på sig skridskorna i Bandyligan sedan han spelade i Akilles bandys led i bronsmatchen mot Kampparit från S:t Michel i februari 2019.

Född 24 februari 1974 i Varkaus, bor i Borgå.

Familjen består av hustrun Susan och barnen Akseli och Elias.

Till hans många meriter hör bland annat fyra finska mästerskap och ett världsmästerskap med landslaget.

Då slutade matchen i en förlust, men nu får Laakkonen en chans att ta revansch: Matchen mot just Kampparit går av stapeln på fredagen den 12 februari klockan 18.30 på Kämäriplanen i Varkaus.

Den ursprungliga planen var att Laakkonen skulle spela i WP-35:s led redan i december, men coronakrisen satte stopp för det. Man ville vänta tills man kunde arrangera ett ordentligt publikevenemang men det ser inte ut att bli av. I stället satsas det stort på en direktsändning.

Laakonen säger sig vara ärad att få återvända till sin ursprungsförening.

– Jag har haft några års paus från bandyn så jag fick fundera efter innan jag tackade ja. Men jag har tränat aktivt och tävlingsandan har jag fortfarande kvar, säger Laakkonen i ett pressmeddelande.