Samaletdin söker sig bort

SÖKER TILL KARLEBY. Mörskoms kommundirektör Sabah Samaletdins prövotid går ut i slutet av februari. Bild: Kristoffer Åberg

Mörskoms kommundirektör Sabah Samaletdin är en av de 23 som har sökt den ledigförklarade tjänsten som stadsdirektör i Karleby.

När Karlebytjänsten förklarades ledig att sökas för andra gången kom tretton nya ansökningar in, bland dem Sabah Samaletdins ansökan.

Samaletdin tillträdde som kommundirektör i Mörskom i höstas.

– Det är egentligen på det viset att hans prövotid går ut först nu i slutet av februari, säger kommunfullmäktiges ordförande Kristian Forsman, C.

Kommunens ledande förtroendemän fick på fredagen ett meddelande av Samaletdin där han meddelade att han har sökt Karlebytjänsten.

Att kommundirektören redan efter bara några månader i kommunen söker nytt jobb inverkar inte på situationen efter prövotiden.

– Vi är mycket nöjda med hans jobb och tjänsten kommer att förklaras tillsvidare besatt genast när prövotiden går ut, säger Forsman. Jag har förståelse för Samaletdins agerande. Jag förstår att det för hans personliga karriär är mycket mer lockande att vara stadsdirektör i Karleby än kommundirektör i Mörskom.

Sabah Samaletdin själv säger att han trivs i Mörskom som är en välmående kommun med bra finanser.

– Jag blev intresserad av Karleby när jag märkte att de hade förlängt ansökningstiden. Plötsligt man fick en realistisk chans att bli stadsdirektör i landskapets huvudstad.

– Det tar ändå månader innan Karlebyfullmäktige väljer ny stadsdirektör och nu vill jag koncentrera mig helt och hållet på Mörskom.

Samaletdin var kommundirektör i Evijärvi innan han kom till Mörskom. Evijärvi ligger ungefär 75 kilometer från Karleby.

I Karleby räknar man med att kunna besätta stadsdirektörstjänsten den 18 april.