Saltbodan bjuder på brittiska bluesklassiker

FULLT ÖS. Bluesbandet British Standard med Edvard Seger, Jussi Busk och Thomas Törnroos är ute på sommarturné och spelar brittklassiker på Café Saltbodan i Lovisa på fredag. Här ses de i aktion på anrika Helsingforsklubben Tavastia. Bild: Olli-Pekka Orpo

Brittiska bluesklassiker från John Mayall and the Bluesbreakers till Peter Greens Fleetwood Mac blir det på Café Saltbodan i Lovisa på fredag.

Det är jazzgruppen British Standard som tar sig an en rad fantastiska blueslåtar från slutet av sextiotalet. Bandet består av Edvard Seger, gitarr och sång, Jussi Busk, bas och sång, och Thomas Törnroos, trummor, och trion lovar publiken att det bjuds på autentisk blues. "Smittsam blues och stor musikalisk inlevelse" är vad lyssnarna serveras.

Showtime med British Standard fredagen den 17 juni på Café Saltbodan i Lovisa är klockan 20. Det är fritt inträde till spelningen som pågår i cirka två timmar.

Konserten är samtidigt en del av bandets sommarturné. Lördagen den 18 juni spelar man i Helsingfors på Villa Hagasunds uteservering klockan 14–16. Då har man fått förstärkning i leden av Jukka Gustavson. ÖN

Mer läsning