Så här såg nyhetsveckan ut: trafik, skattletning, virtuella bokstäver och trendiga sporter

Bild: Kristoffer Åberg

Nyhetsveckan har bjudit på såväl goda som dåliga nyheter.

Fredag, 23 april

Det var inte okej med Instagram-vänliga fysiska bokstäver vid åstranden i Borgå när förslaget dök upp. Lösningen blev att i stället använda virtuella bokstäver med en app. Här kan du läsa om dem.

Bild:

En trafikolycka i Lövhammars väckte diskussion om trafikreglerna och trafikvett. Det var på fredagsmorgonen som ett barn med cykel blev påkört på ett övergångsställe. Här kan du läsa mera.

Veckoslutet: 24 och 25 april

På veckoslutet fortsatte ÖN:s serie om Borgå stads historia, nu när staden fyller 675 år. I den senaste delen tittar vi in på 1600-talet, en tid som av allt att döma inte var särdeles munter. Det var hungersnöd och krig. Här kan du läsa om Borgå på 1600-talet.

På litteraturfronten händer det nytt när Sebastian Nyberg fattat pennan. Nyberg, som annars är mera känd som serietecknare, har skapat en spännande ungdomsroman i genren fantasy. Här kan du läsa om Rigelstenen.

Måndag

Sibboungdomen Robin Lindholm skrev ett uppmärksammat inlägg på Facebook, där han frågade om det är möjligt att "låna" någons åker. Robins hobby? Att leta efter skatter med metalldetektor. Vi åkte ut för att se vad det går ut på. Här kan du läsa om Robin och metalldetektorn, och dessutom se en video.

Bild: Kristoffer Åberg

Tisdag

Padel är trendsporten nummer ett just nu, med flera hallar på gång i hela Finland. Vi tittade in i den nyaste hallen i Borgås Östermalm, för att se vad det hela går ut på. Här kan du läsa om padel.

Bild: Kristoffer Åberg

I Lovisa har Estlandstriangeln igen kommit upp på agendan – alltså området som ligger granne med hamnen i Valkom och som kan komma att tömmas på invånare. Här kan du läsa om de senaste vändningarna.

Onsdag

Det nya trafikhindret på Tarkisvägen väckte en livlig diskussion på ÖN:s Facebooksida. Hindret dök överraskande upp, och det har väckt en del irritation. Här kan du läsa mera.

Trafikhindret på Tarkisvägen väckte flitig debatt på ÖN:s Facebooksida. Bild: Kristoffer Åberg

Företagaren Reijo Wuorio är i farten igen, nu i Lovisa där han köpt den så kallade Metallstranden för en okänd summa. Vad där händer, men på Emsalö utanför Borgå har han skapat ett område för sommarstugor i premiumklassen. Här kan du läsa mera om Wuorios tankar.

Torsdag

Sommarteatern Lurens, i Lovisa, är på gång igen – i år med en komedi. Det utlovas hejdlösa roligheter på den populära sommarteatern, alltså. Här kan du läsa om sommarens uppsättning.

Munskydd i skolan har diskuterats flitigt. Vi tittade in i Ströhö i Borgå där några elever berättar hur det ligger till. Här kan du läsa artikeln.