Rösta på din favorit bland kandidaterna till Runebergspriset

Skugg-Runebergspriset tilldelas publikens favoritbok bland de nominerade kandidaterna. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Det har redan blivit tradition att Borgåborna får rösta fram sin favorit bland kandidaterna till Runebergspriset i litteratur. Skugg-Runebergspriset tilldelas publikens favorit.

En professionell jury har valt ut det åtta verk som tävlar om Runebergspriset 2021, och en professionell jury väljer också vinnaren. Tycker juryn lika som publiken? Vem vet. Men genom att delta i den lekfulla Skugg-Runebergsomröstningen så kan publikens favorit utkristalliseras.

Med på upploppet inför prisutdelningen på Runebergsdagen är Selja Ahavas Nainen joka rakasti hyönteisiä, Ann-Luise Bertells Heiman, Ulrika Hanssons Jaktlaget, Jari Järveläs Klik, Tommi Kinnunens Ei kertonut katuvansa, Maria Peuras Kantajat, Marisha Rasi-Koskinens Rec och Kristiina Wallins Meduusameri.

Du kan rösta på din favorit fram till utgången av januari på adressen www.uusimaa.fi/paikalliset/3188141. Vinnaren i Skugg-Runebergstävlingen offentliggörs på Runebergsdagen den 5 februari.

Bland dem som deltagit i omröstningen lottas det ut bokpriser som donerats av tidningen Uusimaa och Suomalainen kirjakauppa. Borgå stadsbibliotek belönar författaren som vunnit publikomröstningen med ett pris med Borgåmotiv.

Tidningen Uusimaas webbplats till och med den 31 januari 2021

Mer läsning