Rosk'n Roll efterlyser nya Återvinningsexperter

Här ses Talman koulus återvinningsexperter i full fart i samband med fjolårets östnyländska finaltävling på Domargårds avfallsstation. Bild:

Nu kan östnyländska fjärdeklassare tävla om vem som är bäst på avfall och sortering. Sopbolaget Rosk’n Roll står för fjärde gången värd för tävlingen Återvinningsexperterna.

Återvinningsexperterna riktar sig till fjärdeklassare i östra och västra Nyland och målet är att öka elevernas miljömedvetenhet och utmana eleverna att bland annat fundera på sina egna val och konsumtionsvanor.

– Tävlingen har förnyats en del i år och tävlingstiden har förlängts för att det ska vara så lätt som möjligt för klasserna att delta, säger Rosk'n Rolls miljöutbildare Linnea Skogberg i ett pressmeddelande.

En lektion som hålls av sopbolagets avfallsrådgivare fungerar som uttagningsprov; timmen avslutas med att eleverna får testa sina kunskaper om avfall i form av en frågesport.

Eleverna kan förbereda sig inför tävlingen genom att bekanta sig med Rosk'n Rolls material för miljöfostran, Otto och Ronja återvinner. På grund av coronaepidemin kan avfallsrådgivarna inte för tillfället besöka skolorna och därför har man gjort en videoversion av lektionen. I vissa fall kan även distanslektioner ordnas.

– Det är ingen brådska att delta eftersom uttagningen är öppen till slutet av mars nästa år, säger Skogberg.

För de dem bästa östnyländska deltagarna ordnas i finalen på Domargårds avfallscentral i Borgå, och den avgörs på våren.

Vinnarlaget får 500 euro till klassens kassa.

Uttagningen är öppen till och med den 31 mars 2021. Läraren kan anmäla sin klass med i tävlingen på adressen neuvonta@rosknroll.fi. Tilläggsinformation fås på samma adress eller via Rosk'n Rolls webbplats.

ÖN

Mer läsning