Roosters fällde Butchers till trea

Roosters löpte utom räckhåll efter pausvilan. Bild: Tommi Willberg

Butchers lyckades inte överraska guldfavoriten Roosters i Lönnligans toppmatch.

Butchers-Roosters 21–35 (14–21)

Butchers trillade ner en position i serietabellen efter att ha åkt på en förlust mot femfaldiga regerande mästaren Roosters. Slutsiffrorna i Hammars skrevs 35–21 i gästernas favör.

Butchers fick en drömstart på matchen då laget, med kickern och wide recievern Daniel Luoma i spetsen, gick upp i en 14–0 ledning halvvägs in i den första halvan. Men rutinerade Roosters samlade sig och svarade med tre raka touchdowns.

Matchen hade kunnat sluta helt annorlunda om Butchers lyckats med sitt sena försök på en touchdown, men Luoma blev tacklad bara en yard från målområdet. Efter paus hade Butchers igen ett bra läge i offensiven men lyckades inte. I stället var det Roosters som gjorde touchdown och matchen kändes avgjord. I sista quartern snyggade Butchers till slutsiffrorna men det blev ändå en förlust med 14 poäng.

Nästa omgång potentiellt avgörande

I och med förlusten står Butchers facit nu 6–3 medan Roosters fortsättningsvis ångar på i topp med åtta segrar och bara en förlust – det överraskande nederlaget på hemmaplan mot Royals.

Roosters ser ut att marschera mot en grundserieseger, men bakom Helsingforslaget är det olidligt spännande. På lördag möts Butchers tuffaste utmanare Royals och Huskies i Tavastehus. Huskies vann det första mötet i Vasa med klara siffror 34–6, men mycket har hänt på en och en halv månad.

Om liganykomlingen Huskies vinner lördagens kamp stärker laget sin plats som tvåa. Om däremot Vasalaget vinner har de samlat ihop 12 poäng, det vill säga lika många som både Butchers och Huskies, men Royals har en match färre spelat och för fördel där.

Nästa omgång blir oerhört avgörande i kampen om hemmafördel i slutspelet. På matchprogrammet står då Royals-Butchers (27 juli) och Roosters-Huskies (31 juli).