Roller söker skådespelare inför sommarens Lurens-pjäs

FAMILJEPJÄS. För två år sedan blev familjemusikalen Ronja Rövardotter en alla tiders succé på Lurens sommarteater. Nu söker man skådepspelare, barn och vuxna, till sommarens familjemusikal Oliver!. Bild: Mats Tuominen

Lurens sommarteater sätter i sommar upp familjemusikalen Oliver!. På söndag inleds arbetet med en första träff där den som vill stå på scenen är välkommen med.

Söndagen den 24 november kl. 10 kickar Lurensgänget i gång sommars produktion med en inledande träff på Traditionscentrum Kuggom, Folkhögskolevägen 16, Lovisa. Det är klassikern Oliver! som sätts upp, det vill säga en ursprungligen brittisk musikal som baserar sig på Charles Dickens klassiska roman Oliver Twist.

Handlingen kretsar kring den föräldralöse Oliver, som lever i London tillsammans med ett gäng andra barn under småtjuven Fagins beskydd. Pjästexten och musiken är skriven av Lionel Bart, och på Lurens är det skådespelaren Mika Fagerudd som förvaltar pundet i regissörens form. Fagerudd gör sin andra sommar på Lurens med musikern och mångsysslaren Tomas Takolander inte setts tidigare i Lurens-sammanhang.

För den som intresserad av att vara med i sommarens stora familjemusikal gäller det att dyka upp i Kuggom på söndag. Det finns roller för både barn och vuxna, och det finns också en hel del uppgifter bakom scenen där det behövs hjälp. I anslutning till träffen avslöjas också namnen på resten av produktionsteamet bakom pjäsen.

Om du inte har möjlighet att vara med på träffen så kan du även anmäla intresse per mejl till info@lurens.fi. Berätta lite om dig själv i mejlet, såsom ålder, intressen och eventuell tidigare erfarenhet av teater.

Mer läsning