Robert Helenius sparrar mot världsmästare i USA

LADDAD. Boxaren Robert Helenius, här på sitt gym på Åland, tar sikte på två veckors träning i USA där han ska sparra mot världsmästaren Deontay Wilder. Bild: Rob Watkins/Paf

Boxaren Robert Helenius tar sikte på USA för två veckors hårdträning med världsmästaren Deontay Wilder. Samtidigt avslöjar boxaren att kontraktet för nästa match är undertecknat.

Borgåbördiga Robert Helenius åker till USA för att träna med världsmästaren Deontay Wilder. Det blir ett två veckor långt träningsläger i Wilders hemstad Tuscaloosa i Alabama, tillsammans med tränaren Johan Lindström.

– Wilders team hörde av sig och de ville ha oss ditför att få bra sparring i slutdelen av hans träningsläger. Egentligen vill jag inte resa så långt för träning men det här är bra träning för mig också, säger Robert Helenius i ett pressmeddelande.

Helenius har tidigare varit på träningsläger med bland annat Anthony Joshua, Wladimir Klitschko, Tyson Fury och Alexander Povetkin. Nu kan han även bocka av Deontay Wilder på listan av träningspartner.

Helenius tror att inbjudan också bjuder ett tillfälle för det amerikanska teamet att studera Helenius stil som boxare.

– De vill säkert även scouta hurdan jag är inför en eventuell framtida match. Men jag ser samma fördelar för mig själv, säger Helenius och tillägger att alla nya infallsvinklar på boxningen han kan få är ett plus.

Enligt Robert Helenius har Wilder dessutom en såpass personlig stil att träningslägret bara för gott med sig.

Helenius berättar också att kontraktet för nästa match är undertecknat men utan att avslöja vem han möter eller när matchen ska gå.

– Det är en boxare som är högre rankad än vad jag är och jag kommer inte att gå den matchen i Finland. Mera än så kan jag inte säga det här skedet, säger Robert Helenius i pressmeddelandet.

Mer läsning