Revansch är det magiska ordet – Akilles är en seger ifrån grundseriesegern

Med en hemmaseger över ligajumbon Botnia på lördag säkrar Akilles grundseriesegern i Bandyligan. Bild: Tommi Willberg

Med en hemmaseger över ligajumbon Botnia på lördag säkrar Akilles grundseriesegern i Bandyligan.

Vad har Veiterä, JPS och HIFK gemensamt? Alla tre har knipit poäng av Akilles den här bandysäsongen.

Vad annat har Veiterä, JPS och HIFK gemensamt? Alla tre har fått uppleva Akilles revanschlust efteråt.

Veiterä slog Akilles med uddamålet i november i en match med hårda tag och små marginaler. I cupfinalen var marginalen fem bollar i Akilles favör och man var någon minut ifrån att nolla sin största rival. Senare i grundserien vann Akilles med två bollar och säkrade fördelen i fall dessa två landar på samma poäng efter grundserien.

Efter en tre veckors coronapaus fick Akilles en smäll på nosen av JPS då hemmapremiären i Borgå slutade 6–6. I lördags var marginalen fem bollar i Akilles favör.

HIFK skrällde också med oavgjort i Borgå i en match där chefstränare Jari Hyttinen blev utvisad efter att ha käftats med domaren. Denis Sadakovs sena kvittering räddade ett poäng då. I grundseriens nästsista match i onsdags stod matchen 2–2 ännu i slutminuterna men sedan – ni kanske gissar – steg samma Sadakov fram och avgjorde matchen då han fullbordade sitt hattrick. Åtta mål på de två senaste matcherna för Sadakov är inte illa.

Tre poängtapp, tre revanscher. Och på lördag eftermiddag kan Akilles säkra grundseriesegern bara man vinner över jumbon Botnia på hemmaplan.

Matchen början klockan 17.00 på lördag. Grundseriens sista matcher spelas den 14 februari.

Tommi Willberg Reporter