Restaurang Saltbodan i Lovisa brann – polisen utreder orsaken

Restaurang Saltbodan förstördes i en brand i Lovisa under natten mellan måndag och tisdag. Bild: Bille Sirén

En eldsvåda härjade i restaurang Saltbodan i Lovisa under natten mellan måndag och tisdag.

Branden bröt ut i restaurang Saltbodan på Skeppsbron i den gamla stadsdelen i Lovisa. Räddningsverket fick larm om branden vid midnatt.

Orsaken till branden är fortfarande oklar, men polisen utreder fallet. Lovisabon Robert Teittinen upptäckte branden strax före midnatt.

– Jag var på väg hem till Saltbodtorget när en kvinna kom springande och ropade att Saltbodan brinner. Jag visste inte vad jag skulle ha sagt räddningspersonalen så jag gav min telefon till henne och hon ringde 112.

När ÖN:s reporter kom till brandplatsen steg lågorna från köksdelen på Saltbodan. Ännu över en timme senare steg tjock rök från byggnaden. När räddningsverket kom till platsen var restaurangen övertänd.

Enligt Räddningsverket i Östra Nyland pågick släckningsarbetet ännu vid sextiden på morgonen. Enligt deras uppskattning kommer släckningsarbetet ännu att pågå under morgonen.

En räddningsarbetare ska dessutom ha skadats lindrigt i samband med släckningsarbetet, rapporterar Svenska Yle.

Under nattens släckningsarbete stängdes vattnet av i området, men vattnet är påslaget igen. Staden har ställt en vattenkärra utanför på Saltbodtorget.

SPT/ÖN

Mer läsning