Regionalradion rycker ut i bild

Yle Östnyland fortsätter fira att det gått femtio år sedan de första lokala radioprogrammen sändes i etern. Nu uppmärksammas jubileet med en ambulerande fotoutställning.

"Kom med och upptäck det kända okända Östnyland". Det är utgångspunkten för Yle Östnylands färska fotoutställning där tittaren får följa med radioredaktörernas arbete – i bild. Över en period på cirka tio år har lokalradion blivit en aktiv aktör inte bara i etern utan också webben, och på utställningen Mitt, ditt, vårt är de bildskörden från otaliga uppdrag som visas upp.

Redaktör Mikael Kokkola har sammanställt utställningen som just nu visas i Almska gården i Lovisa. Bland tusentals bilder, omfattande allt från snabba nyhetsutryckning till längre reportageutflykter, har han plockat fram de fotografiska godbitarna. Vardag och fest, sorg och glädje, lek och allvar, många olika slags stunder får plats i den redaktionella bildvardagen.

Utställningen ger en intressant inblick i Yle Östnyland-journalisternas varierade arbetsuppgifter. Ena dagen är man med och släcker bränder, andra dagen fotograferar man rara fåglar och tredje dagen träffar man nyfödda bebisar.

Regionalradions femtioårsutställning visas i Almska gården fram till den 27 september. Därefter visas den på biblioteken i Borgå, Sibbo och Lappträsk. ÖN