Regeringen samlas för att diskutera restaurangöppningen – snabba beslut att vänta

Enligt MTV Uutisets uppgifter innehåller regeringens förslag en begränsning om att restauranger inte får sälja ut alkohol efter klockan 22 och att de måste stänga senast klockan 23 om kvällarna. Bild: Linnea de la Chapelle

Riksdagen är förberedd på att redan i dag behandla regeringens förslag om vilka begränsningar som ska gälla då restauranger åter för öppna den 1 juni.

I dag, på tisdag, väntas beslut av regeringen om vilka bestämmelser som ska gälla för landets restauranger då de åter får öppna sina dörrar den 1 juni.

Regeringen samlas i Ständerhuset klockan 10 för att förhandla om bestämmelserna. Enligt planen ska förhandlingarna vara klara vid lunchtid, då förslaget ska presenteras under statsrådets extrainsatta sammanträde. Även riksdagen är förberedd på att behandla förslaget redan i dag.

Enligt MTV Uutisets uppgifter innehåller regeringens förslag inga begränsningar om hur många gäster som får vistas på en restaurangs uteservering samtidigt, men inomhus kommer restauranger endast tillåtas ta emot hälften av den normala kundkapaciteten.

Dessutom innehåller förlaget enligt MTV Uutiset också en begränsning om att alkohol inte får säljas efter klockan 22 och att alla restauranger måste stänga senast klockan 23 på kvällen.

Läs också:

Tvist kring restaurangernas öppettider

Bryggeriförbundet oroat över begränsningar för restaurangerna: "Konstlat att sluta sälja alkohol vid klockan 21"

Mer läsning