Rattfyllerist gjorde backande u-sväng och hamnade i diket

Polisen haffade ett rattfyllo i Lovisa på söndagseftermiddagen. Samma natt stötte polisen i Borgå på en narkotikapåverkad förare som hade vapen.

En u-sväng gick inte som tänkt för en 50-årig man i Lovisa på söndagseftermiddagen. Klockan var lite efter 16 när mannen gjorde sin manöver – för övrigt backande – i korsningen mellan Lappträskvägen och Liljendalvägen.

Backningsmanövern gick snett, och bilen hamnade i diket. När polisen dök upp visade sig att mannen hade druckit så mycket alkohol att alkometern visade på 2.06 promille. Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri.

Senare samma natt, strax efter midnatt, lade en polispatrull märke till en annan backande bil vid en industritomt på Havuharjuvägen i Borgå. Polismännen bestämde sig för att granska fordonet och märkte att föraren var bekant. Hen saknade körkort, och ett snabbtest visade på bruk av narkotika.

Polismännen sökte också igenom bilen och hittade .22-kalibers pistol med ammunition. Utöver det hittades narkotika och narkotikaklassad medicin. Föraren och passageraren fördes till polisstationen, i det senare fallet på grund av obetalda böter. Föraren misstänks nu för bland annat skjutvapenbrott, narkotikabrott och rattfylleri.