Ralf Sjödahl vill bli stadsdirektör

KANDIDAT. Ralf Sjödahl, här på rådhuset i Lovisa 2010, söker jobbet som stadsdirektör. Bild: Arkiv / Max Nyberg

Pernås tidigare kommundirektör meddelade på Rotarys möte att han söker jobbet som stadsdirektör i Lovisa. Också Tiina Keskimäki har meddelat att hon söker jobbet.

Ansökningstiden för jobbet som stadsdirektör i Lovisa går ut på fredagen klockan 12. På torsdagseftermiddagen hade två namn krupit ut i offentligheten: Ralf Sjödahl, tidigare kommundirektör i Pernå, och Tiina Keskimäki, tidigare näringslivschef i Lovisa. Bägge har själva meddelat att de söker jobbet.

Ralf Sjödahl, fullmäktigeledamot för SFP i Lovisa, säger att han ändrade sig och bestämde sig för att söka jobbet efter att ha varit förtroendevald en tid. Själva beslutet fattade han efter stadsstyrelsens aftonskola på onsdagen när man diskuterade den pågående organisationsförändringen.

– Det handlar bara om lådor och ingen konkreti. Ingen vet vad det kostar och vad det leder till, men ändå ska man genomföra den. Jag är van att jobba med konkreta beslut. Därför kommer jag att söka jobbet, säger Sjödahl.

Ralf Sjödahl var kommundirektör i Pernå i 22 år, tills man skapade nya Lovisa 2010. Därefter jobbade han som ekonomidirektör och tf. förvaltningsdirektör i sju månader. Numera är Sjödahl egenföretagare. Han säger att "sex eller sju personer" sökt jobbet som stadsdirektör i Lovisa.

Tiina Keskimäki, tidigare näringslivschef, förlorade å sin sidas en många år lång rättskamp mot Lovisa stad efter att hon blev uppsagd från sitt jobb. Hon började senare jobba som MV-Lehtis Ilja Janitskins informatör. Jenitskin är efterlyst av finsk polis och häktad i sin frånvaro. Tidigare i veckan meddelade Keskimäki att hon söker jobbet som stadsdirektör.

Loviisan Sanomat var först med nyheten om Ralf Sjödahl.