Radhusbrand i Lovisa: ingen skadad trots hotfull brand

Bild: Peik Henrichson

Räddningsverket fick larmet lite efter 9.30 på måndagsmorgonen. Branden började i sovrummet.

Ett radhus har fått omfattande brandskador på Lappträskvägen i Lovisa. Branden uppstod på måndagsmorgonen, och från räddningsverket uppgav man först att två lägenheter har fått omfattande brandskador, och att inga personskador har uppstått.

Senare klarnar det att bara en lägenhet är brandskadad. Enligt Loviisan Sanomat började det brinna i en lägenhet vars invånare är på annat håll. Tidningen uppger vidare att en granne känt lukten av rök redan omkring 6.30 på morgonen. Byggnaden har åtta lägenheter, och är byggd på 1970-talet. Enligt LS var det också en granne som ringde nödcentralen som skickade ett flertal enheter från Lovisa och Borgå till platsen.

Jourhavande brandmästare Petri Lyttinen bekräftar för ÖN att lägenheten var tom.

– Vi har inte fått tag på invånaren som befinner sig på annat håll. De andra lägenheterna skadades inte. Brandorsaken är ännu oklar, men själva branden fick sin början i sovrummet, säger Lyttinen.

Radhuset var beläget alldeles invid sorteringsstationen för glas- förpacknings- och kartongavfall.

– Alla rum utom ett förstördes helt, och rökskadorna i hela lägenhet var så omfattande att hela lägenheten egentligen kan sägas vara förstörd, säger Lyttinen.

Brandkåren lyckades släcka branden helt redan på förmiddagen.

Artikeln uppdaterad: en lägenhet är brandskadad, inte två. Jourhavande brandmästarens kommentar.

Mer läsning