Räddningsverket ryckte ut två gånger i natt

BRAND. Flishögen intill Borgå Energis kraftverk i Tolkis fattade eld på tidigt på onsdagsmorgonen. Det är inte ovanligt små bränder i flisen, men den här gången fick räddningsverket komma till undsättning och hjälpa till med släckningen. Bild: KSF-arkiv/Max Nyberg

Räddningsverket i östra Nyland hade en arbetsfylld efternatt. Vid fyratiden ryckte man ut för att släcka en traktor som brann intill ett garage i Pukkila och kort därefter behövde Borgå Energi släckningshjälp när bolagets flishög i Tolkis fattat eld.

Larmet från Tolkis kom strax före klockan 6 på onsdagsmorgonen och det som klassades som en större fastighetsbrand var i själva verket Borgå Energis flishög som brann.

– Det är inget ovanligt att det brinner lite i flishögen, men nu hade elden fått såpass god fart att via gav energibolaget en handräckning med släckning, säger stationsmästare Jari Laine på östra Nylands räddningsverk.

– Vi ryckte ut med så många bilar att man kunde ha trott att det var någon storbrand på gång, tillägger han.

Räddningsverkets manskap var på plats i Tolkis i en dryg halvtimme och sprutade vattnet från två tankbilar på flishögen. Efter det fick energibolagets personal ta över och fortsatte arbetet bland annat genom att sprida ut flishögen på ett större område.

Mer läsning