PSS och Akilles i storform

Alisa Kettunens PSS vann veckoslutets båda matcher. Bild: Tommi Willberg

Året 2021 har varit en framgångsrik saga för Akilles bandymanskap samt för PSS:s innebandydamer. I Sibbo har ÅIF:s damer mer att glädja sig över än föreningens herrlag. Ishockeyn och handbollen står fortfarande still.

Bandy

Bandyligan: Borgå Akilles ångar på i en fem matchers segersvit där målskyttet verkligen inte är något problem. Målskillnaden i de fyra matcherna (tre i ligan samt cupfinalen mot Veiterä) som laget spelat efter årsskiftet är förkrossande 35–7.

Akilles senaste offer blev Kampparit som i fredagskvällens frostiga hemmamatch fick se sig slagna med 9–4 (3–1). Akilles glödheta kapten Rasmus Kettunen stod för ytterligare ett hattrick medan Andreas Flinck (2+0) och Matti Vainio (0+3) också hade effektiva dagar på jobbet. Kettunen är tvåa i målligan med sina 16 fullträffar på nio matcher. Veiteräs Eetu Peuhkuri har nätat 17 gånger på tio matcher.

Framför sig har Akilles nu en arbetsdryg vecka med tre matcher. På onsdag gästar grönvitt jumbolaget Botnia, veckoslutet bjuder på dubbla hemmamatcher mot HIFK och OLS.

Veiterä (18 poäng) toppar tabellen före JPS (15) och Akilles (15) som båda två spelat en match färre.

Handboll

Division 1, herrar / Division 1, damer: Serieverksamheten på division 1-nivå, där både Akilles damer och herrar håller till, står stilla åtminstone fram till slutet av januari.

Innebandy

F-ligan, damer: I damernas F-liga var det dubbelomgång som gällde i helgen. Den östnyländska segerprocenten blev 75 då serieledaren PSS vann bägge sina matcher medan ÅIF:s saldo blev en vinst, en förlust.

I sin första match mot Koovee gav PSS ett bevis på sin bredd då sex olika målskyttar såg till att seriepoängen stannade i Borgå med siffrorna 6–1. Samma bredd hittades i söndagens 6–4-seger över TPS då åter sex olika spelare fick sina namn i målprotokollet.

ÅIF började sitt veckoslut med att mosa LoSB med 7–1. Jenni Rautanen var i vanlig stil väl framme och stod för 2+1 poäng. I söndagskvällens match mot B-gruppens etta SaiPa fick ÅIF med sig en poäng då man föll efter förlängning med 1–2.

Division 1, herrar: 2021 har inte börjat alls bra för Ådalens IF. Sibbolaget har ännu inte vunnit i år trots tre försök och totalt är förlustraden fyra matcher lång. Försvarsspelet har varit ÅIF:s akilleshäl då det rasslat nio gånger i egen kasse i de två senaste matcherna. I lördags blev det 3–9 borta mot M-Team.

Om ÅIF vill nu slutspelet blir det bråttom: sex matcher återstår och skillnaden upp till åttondeplatsen är fem poäng. Dessutom har de närmaste konkurrenterna spelat färre matcher.

Ishockey

Finlandsserien: Den tredjehögsta ishockeyserien för herrar väntar fortfarande på att komma i gång. Läget följs vecka för vecka. Borgålaget Hunters är femma i serietabellen.