PSS försvarar cupguldet – i Tallinn

Bild: Tommi Willberg

Borgålaget PSS spelar i finska cupens final den 8 februari.

PSS:s damer är klara för final i finska cupen för andra året i rad. Det blev klart efter att Borgådamerna slog FBC Loisto, som är etta i ligagrupp B, på hemmaplan med 8–4 (2–1, 3–1, 3–2).

Åbolaget FBC Loisto fick en bra start och tog en tidig ledning men PSS tog över ännu före den första periodpausen tack vare mål av Olivia Kortelainen och effektiva VM-bronsmedaljören Ella Sundström som stod för 3+2 poäng i matchen.

PSS:s förstakedja med Sundberg och systrarna Holmberg var på gott spelhumör och avgjorde matchen under den andra 15 minuter långa perioden. Fanny Holmberg noterades för 2+2 poäng och Ella Holmberg för en assist. FBC Loisto jagade tappert men kom aldrig nära en skrällseger.

Kaptenen och likaså VM-medaljören Inka Lampinen satte också två fullträffar och var nöjd med matchen och finalplatsen.

– Förstås känns det bra. Segern satt hårt åt men i det här skedet är det bara just segern och en plats i finalen som räknas, säger Lampinen.

Cupfinalen 2020 blir en något annorlunda upplevelse då matchen spelas utanför hemlandets gränser. Cupfinalerna för herrar och damer spelas nämligen i Tallinn lördagen den 8 februari.

PSS är alltså regerande cupmästare. Borgålaget har också vunnit cupbucklan 2008 och 2009.

Mer läsning