PSS föll tungt i bronsmatchen – så här minns vi säsongen

TUFF LOTT. PSS:s öde blev att avsluta säsongen i moll. Bild: Tommi Willberg

PSS lyckades inte upprepa fjolårets bragd och ta FM-brons. I bronsmatchen var EräViikingit bättre efter förlängning. Här tre grejer som vi minns PSS:s säsong 2017-18.

Den målsnåla hösten

PSS fick en hyfsad start på säsongen och det var tidigt klart att Borgålaget kommer att kämpa om hemmafördelen till slutspelets kvartsfinaler. Men en faktor präglade PSS:s höst: svåra problem med målskyttet. I de första nio matcherna gjorde PSS endast 32 fullträffar. Det ger ett snitt på dryga 3,5 mål per match.

Men tack vare ligans bästa försvarsspel lyckades PSS knipa en rejäl hög poäng trots att nätmaskorna inte slets alltför mycket.

Segersviten

Kalenderåret 2018 fick en målfattig start då PSS slog TPS med 2–1 efter förlängning. Hemmasegern blev ett startskott på en av ligasäsongens präktigaste sviter då PSS gick obesegrat hela grundserien ut. På vägen föll finalisterna SB-Pro och Classic – och resten av de tuffaste rivalerna.

Segersviten blev slutligen tolv matcher lång då PSS knockade SSRA i en jämna matchers kvartsfinalserie med 3–0 i matcher.

Fyra tunga förluster

Men där tog festen slut. I en likaså väldigt jämna matchers slutspelsserie mot SB-Pro i semifinalskedet blev det sorti efter tre raka matcher mot det stjärnspäckade Nurmijärvilaget. Och ännu värre var ödet i bronsmatchen.

PSS berömda täta försvar höll fint i 57 minuter och allt tydde på en bronsfest i hemmahallen i lördags. Men EräViikingit gav inte upp. Gästerna gjorde två mål i slutminuterna då laget spelade utan målvakt. PSS-festen förstördes slutligen i förlängningen då 68.40 spelats.

Bronsmedaljerna gick därmed till Helsingfors medan PSS fick nöja sig med en bitter fjärdeplats i årets liga.

Mer läsning