Promotorn: "Helenius måste vinna"

Robert Helenius berättar att han är starkare än förut. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Robert Helenius står inför en av sitt livs största matcher: Dereck Chisora del 2.

Den 27 maj gäller det igen för Robert Helenius: då möter han Dereck Chisora igen i Helsingfors. Insatserna: WBC-förbundets silverbälte och en chans till en större fight.

– Om Robert vinner är han tillbaka. En titelmatch är följande steg. Då har han Deontay Wilder eller någon i den stilen bakom hörnet, säger promotorn Nisse Sauerland.

– Annars är det tillbaka till ritbordet.

Helenius förlorade sin senaste titelmatch mot fransmannen Johann Duhaupas. Nu har inte råd med en förlust till.

– Det här är en vinn-eller-försvinn-match för Robert. För dem båda. Det är svårt att komma tillbaka efter två förluster. Jag säger inte det är omöjligt, men det är svårt, säger Sauerland.

Helenius, 33, håller inte helt med. Men han medger att en förlust skulle svida i det här skedet.

– Jag skulle inte vara så säker på att det är make or break. Men det är tufft att ta sig tillbaka till den här nivån om man förlorar.

Chisora vill inte heller spekulera om framtiden. Han berättar att han haft många bra fighter efter att han förlorade mot Helenius i den kontroversiella matchen 2011.

– Jag förstår inte när någon snackar om att vinna eller förlora. Man är inte en dålig boxare fast man förlorar två matcher i följd. Man har bara haft en dålig dag på kontoret. Det här är sport. Det måste finnas en vinnare och en förlorare, filosoferar Chisora.