Primavera gör irländskinspirerad show

TRADITIONER. Damerna i Primavera-kören gjorde en resa till Irland och bekantade sig med irländska traditioner och lokalt musikliv. Nu utmynnar det hela i en irländskinspirerad helkväll. Bild:

Damkören Primavera satsar på en helkväll med irländskt tema. Publiken bjuds på mat, dryck och musikunderhållning i irländsk anda.

Primavera har haft irländsk fokus under det senaste året. Damkoristerna i den Borgåbaserade kören har koncentrerat sig på irländsk musik – både på de veckovisa övningarna men också i form av en studieresa till Dublin som gjordes förra våren. I den irländska huvudstaden fick koristerna insupa stämningar och få autentiska smakprov på den irländska musiktraditionen.

Dessutom deltog man i flera verkstäder med lokala musiker vilket gav Primavera-damerna möjlighet att fördjupa kunskaperna såväl i fråga om uttal som i innehållet i sångerna och musiken. Frukterna av den här irländska sejouren får publiken ta del av lördagen en 17 mars på föreningshuset Munkbyborg i Tjusterby. Där ordnas en helkväll i irländsk anda som går under namnet Saint Patrick's Day Show & Dinner.

Tajmningen är perfekt i och med att St Patrick's day, det vill säga Irlands nationaldag firas just den 17 mars, till minne av landet skyddshelgon Patrick. På Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig, och även Primaveras damer kommer att "bli grönare" under kvällens lopp. Den irländska kvällen är en storsatsning för hobbykören som övar inom ramen för en kurs vid Borgå medborgarinstitut.

Musiken under den irländska kvällen är varierande och åhörarna bjuds på allt från traditionell irländska folkmusik till modernare toner. Det vankas låtar som Molly Malone, The Rocky Road to Dublin, The Wild Rover och Irish Blessing. Körens dirigent Amanda Henriksson berättar att man har också kör några allsånger som gästerna får stämma in i, till exempel Whiskey in the Jar.

Show & Dinner innebär att publiken inte enbart bjuds på musik utan även på mat och dryck. Från körens sida hälsar man att gästerna gärna får klä sig enligt kvällens tema.

Primaveras irländska kväll på Munkbyborg den 17 mars börjar klockan 18. Biljetterna kostar 38 euro vill och 12 euro till kostar det om man vill ha fri tillgång till baren. ÖN

Mer läsning