Premiär för tragikomiska Peggy Pickit

MIDDAGSRÖRA. Kristofer Möller ses i aktion i pjäsen Peggy Pickit ser Guds ansikte som har premiär på Amos-scenen på lördag. Bild: Cata Portin

Den tyska succédramatikern Roland Schimmelpfennigs pjäs Peggy Pickit ser Guds ansikte har premiär på lördag på Svenska Teaterns Amos-scen.

Roland Schimmelpfennigs pjäs är en tragikomisk skildring av en värld i vilken människan har tagit Guds plats. "I den här världen kan man bara misslyckas eftersom människans allmakt är lika förrädisk som en berusads blåsa" beskriver Svenska Teatern pjäsen i ett pressmeddelande.

Peggy Pickit ser Guds ansikte handlar om läkarna Karin och Martin som är hemma igen efter sex långa år som biståndsarbetare i Tredje världen. Under tiden har deras studievänner Frank och Liz byggt upp ett lyckligt och materiellt tillfredsställande borgerligt liv.

Under en middag mellan vännerna följer en pinsam situation efter en annan: återseendets glädje förvandlas till sorg, stolthet till skam och gemenskap till ensamhet. I rollerna ses Minttu Mustakallio, Kristofer Möller, Cecilia Paul och Niklas Åkerfelt. För regin står Anna-Mari Karvonen.

Peggy Pickit ser Guds ansikte, Svenska Teaterns Amos-scen, lördag 28.1 kl. 19.

Mer läsning