Poststrejken börjar på måndag

Leveransen av brev kan fördröjas med flera veckor i samband med poststrejken. Foto: Sofia Westerholm/SPT Bild:

Enligt riksförlikningsman Vuokko Piekkala är arbetsmarknadsparternas meningsskiljaktigheter för stora för att det ska gå att nå en uppgörelse och lämna ett medlingsbud.

Förhandlingarna mellan arbetsgivaren och arbetstagarparten avbröts på torsdagen. Nästa möte är inprickat till den 13 november, uppger Post- och logistikunionen (PAU) i ett pressmeddelande.

Enligt PAU:s förhandsuppgifter kommer strejken att börja på måndag den 11 november klockan 06.00 och pågå till midnatt på söndag den 24 november. Strejken berör cirka 9 000 arbetstagare.

Tvisten gäller förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för Postens anställda. Postens förslag till ett nytt kollektivavtal skulle enligt Post- och logistikunionen innebära en skrotning av arbetsvillkoren och lönerna för Postens lågavlönade arbetstagare. PAU:s styrelse sammanträder på fredag för att dryfta strejkens omfattning.

Strejken kommer att fördröja leveranserna av paket med flera dagar, säger Jarmo Ainasoja direktör vid Posten i ett pressmeddelande.

Leveransen av brev kan fördröjas med flera veckor, uppger Posten.