Posintra direktsänder företagsevenemang med Tony Hawk

FÖRETAGSEVENEMANG. För andra året i rad direktsänder Posintra från Nordic Business Forum på biografen BioRex i Borgå. På programmet står inspirerande talare, publikdiskussion och möjlighet att mingla med andra företagsverksamma, berättar Fredrik Pressler på Posintra. Bild: Marita Itävuori

Nästa vecka går det årliga företagsevenemanget Nordic Business Forum åter av stapeln i Mässcentret i Helsingfors. För andra året i rad ordnar Posintra live-streaming av evenemanget på BioRex biosalong i Borgå.

– Det är Nordeuropas ledande företagsmässa som har vuxit sig väldigt stort. Evenemanget har varje år lyckats få stora, kända, inspirerande talare att medverka, säger Fredrik Pressler, direktör för företagstjänster på Posintra.

Biljetterna till själva mässan i Helsingfors går på över tusen euro och är redan slutsålda. Men det finns fortfarande platser kvar på evenemanget som ordnas i Borgå som dessutom är kostnadsfritt.

– Anmälningsläget ser jättebra ut. Vi kommer vara i den mindre biosalongen som har ungefär 80 sittplatser och vi är ganska nära fullsatt nu, säger Pressler som även kommer fungera som konferencier på evenemanget.

Fokus på det digitala

Direktsändningen från Helsingfors Mässcentrum börjar på torsdag mellan klockan 12.30-19.15. Programmet fortsätter på fredagen mellan klockan 9.00-17.20.

Evenemanget är öppet för alla och gratis.

Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan till evenemanget kan göras på Posintras webbplats.

Temat för årets evenemang är digitalisering, företagskultur och marknadsföring och bland talarna finns Pixars grundare Ed Catmull, Twitters före detta vd Dick Costolo och skateboardstjärnan och spelutvecklaren Tony Hawk.

På BioRex direktsänds samtliga tal och besökare kan välja att lyssna på en enskild talare eller delta i båda dagarna från början till slut. I pauserna mellan talen är ordet fritt där publiken får ställa frågor, kommentera eller diskutera det som hörts.

– Tanken är att kunna väcka diskussion och lyfta fram idéer tillsammans med publiken. Det gäller att hitta det östnyländska perspektivet och hur man ska kunna skapa något framgångsrikt här som skulle fungera som motor för hela regionen. Vi på Posintra hoppas sedan kunna tillvara på det som skapas där och föra det vidare i utvecklingen, säger Pressler.

Mer läsning